NUCH Orremåsans Ronja

Orremåsans Ronja er etter Freia og Prick, født i 2017 som en av 12 kullsøsken. En robust og solid tispe med gode vinkler og sterke bein. 

Første UK-høsten oppnåde hun 2.UK på lavand etter et flott fugearbeid på fasan. Det hadde blitt førstepremie hvis hun ikke hadde støkket to fasaner på morgenen den dagen som det nok vitret lite av.

Første høsten i AK var preget av "hundesykdommen" som gjorde at flere jaktprøver ble avlyst, og det ble ikke mer enn fire jaktprøvestarter. Første starten hadde hun to fine arbeider med reis og ro. Like etter utredning er det ny stand 100 m til siden, og rett før eier er oppe, klarer han å snuble i ei tue i myra. Da går det to ryper og bikkja forfølger. Ja, ja. Neste start var på skog. Det ble to fine fuglearbeider, flott og forutsigbart søk og 1. AK! Hun fikk også en flott 2. AK på lavland på Hamar den høsten.

Med fine utstillingsresultater er Ronja blitt elitehund i NPK. Hun ble også kåret til årets skogsfuglhund i Østfold fuglehundklubb i 2019. Etter noen få utstillinger ble hun også raskt Norsk Utstillingschampion høsten 2020. Det var gøy!Vi ser at Ronja har så mange kvaliteter at vi tenker å avle på henne. Planlagt parring vinteren 2021 med B-Black Boy av Vestre Homble ble utsatt da Ronja klarte å ryke korsbåndet i høyre kne på en uheldig tur den vinteren. Dette ble operert av Thomas Sissener og alt ser nå bra ut selv om det har tatt tid å trene opp igjen. 

Vi har fått klare signaler fra Sissener om at skaden skyldes akutt avriving og ikke genetiske ting. Hun blir derfor parret på første løpetid i 2022.