Orremåsans Junior, etter vår egen Tiurskogens Foxy Lady og Black Luckys Ingo, har stilt noen ganger i UK. Han har på hver start fått de beste superlativer på søk, intensistet og jaktlyst. Lite samarbeidsvillig fugl og noe mangel på dressur gjorde at han ikke lyktes med premie før etter jakta i år da han stilte på Step-pokalløpet på Kongsvold. Etter to godkjente fuglearbeider u. reis og glitrende søk lå han på topp hele veien og vant. Moro! 

Prøvekritikk fra Step-løpet:

Sted: Kongsvold Dato: 29.09.2013 Pr¯venr: 51-13040
Premie: 2UK Dommer: Marianne Steenland/Christian Sletbakk
I vekslende vind jakter Junior prima. Revierer anvist terreng i prima bredde og dybde og meget god kontakt. Får med seg masse terreng med prima vindbruk og terreng. Holder prima fart, har prima stil og kraftfull aksjon. Junior støkker rype og er rolig. Fester stand, rype letter presist og Junior er rolig i oppflukt og skudd, utreder. Senere ny stand, Junior er helt rolig i oppflukt og skudd når rype letter presist. Fortsetter dagen ut sitt glimrende søk. Tildeles 2 pr. UK. Tildeles 1. premie vinner STEP pokalen 2013.
Tid: 60
Karakterer: 6,5,IB,6,4,4,4
Presisjon:
Noe upresis Upresis Presis
0 0 0
Reis:
Nekter N¯lende Villig Djerv
0 0 0 0
Karakterer:
J F St Se B R Sm
             

I AK tok det litt tid før vi lyktes med Junior. Han trengte mer dressur og kontakttrening, og er vel typen som må holdes i litt stramme tøyler for fungere. Vi har lyktes nesten flere ganger denne høsten og lyktes endelig på Vestfold II med 1. AK lavland etter glimrende søk og to flotte fuglearbeider på fasan med reis. Det var skikkelig gøy! Han er en som vil hevde seg i VK om dressuren holder.

Klar for slipp under Step-løpet. Foto: S. Nicolaisen

Sliten etter jaktprøve

Full fres på lavland

Lunsj i solen

Junior vant Step-løpet, Back nr. to.