Vi har drevet aktivt med fuglehund siden 1987, Ann-Karin har for så vidt hatt fuglehund enda lenger da hun arvet en voksen engelsk setter fra bror Knut da hun var i tenåra. Det var imidlertid først på slutten av 80-tallet det ble ordentlig jakthundtrening og  jakt med to egne nye hunder.  Det var to engelsksettere som etter hvert ble gode jakthunder. Det var imidlertid bare den ene som fungerte på skogsfugljakt – den andre kunne bli borte i timesvis på skauen.  Unge jakthunder kombinert med tre småbarn gjorde at engelsksetterne ikke ble stilt på prøve – det ble med jakting og noe trekkhundkjøring i trekkhundgruppa i Follo brukshundklubb.

Da vi på midten av 90-tallet begynte å se oss om etter ny hund, var det pointer vi så etter. Interesse for skogsfugljakt i tillegg til rypejakt og hundekjøring var en viktig grunn. Vi kan heller ikke stikke under en stol at vi ønsket hund som var mer presis på fugl og djervere til å følge på løpende skogsfugl. Vi har siden 1996 hatt flere pointere, stort sett to av gangen. Vi kom tidlig i kontakt med pointerklubben i Oslo/Akershus, var med på flere kurs og samlinger  og ble fort trukket inn i styre og stell. Gjermund har bl.a. sittet flere år som distriktsrepresentant for Oslo/Akershus og vært med i hovedstyret i to perioder. Ann-Karin har vært aktiv ”i kulissene” i forhold til ulike arrangementer, og har vært sekretær i NPK i en fireårsperiode.

Gjermund er også aktiv i Ski jeger og fiskerforening som leder i jakthundutvalget og som instruktør både innen aversjon (hund-sau) og dressur.

 Vi har for tiden fem pointere, Orremåsans Freia og Orremåsans Junior av eget oppdrett født i 2012, Orremåsans Myrica født  2014, Orremåsans Ronja født i 2017 og Orremåsans Saga født i 2019